Hållbarhet

För mig är hållbarhet viktigt – att tänka vår resursanvändning idag för att säkra en framtid för våra barn. Hållbarhet för meXam innebär ett fokus på bra material som är snälla både mot naturen och människan.

Den lägsta miljöpåverkan har självklart den produkt som inte tillverkas och jag uppmuntrar därför till att du tänker igenom ditt köp. Kanske kan ett bidrag till en välgörenhets-organisation istället för en leksak uppskattas minst lika mycket som till exempel doppresent? Samtidigt vet jag att barn behöver både leka och ha en mjuk vän som alltid finns där. En produkt från meXam är handgjord och det ligger både mycket tid och kärlek i skapandet av produkten. Därför är min förhoppning att meXams barnprodukter ska bli en fina kompisar för lång tid framöver och kanske även glädja flera barn under sin livstid.

Hos meXam hittar du även produkter som kan ersätta engångsprodukter. Återanvändning är ett steg mot en bättre miljö och det är dessutom bra för plånboken.

Därför är min förhoppning att meXams barnprodukter ska bli fina kompisar för lång tid framöver och kanske även glädja flera barn under sin livstid”

Hållbara material

Jag väljer material till produkterna med omsorg. Du som kund ska kunna känna dig trygg med att din meXam-produkt är bra för dig och ditt barn ur alla perspektiv.

Ekologisk bomull

Till många av mina produkter väljer jag ekologisk bomull, som är tillverkad och färgad på ett miljövänligt sätt. Garnet är Oeko-Tex Standard 100 certifierat enligt produktklass 1, vilket är klassen avseende produkter för barn upp till tre år och därmed har de hårdaste kraven. Det ekologiska garnet kan vara lite luddigare än annat garn, pga. att det inte har behandlats. Produkter som inte är avsedda att använda direkt mot huden kan tillverkas i vanligt bomullsgarn för att få en annan lyster.


Kapok-fyllning

Flera av meXams produkter är fyllda med kapok, som är 100 % naturligt och ekologiskt. Inga bekämpningsmedel eller andra gifter används vid produktionen och hanteringen av kapokfibern. Det gör att du kan känna dig helt trygg med att låta barnen leka med och stoppa de mjuka djuren i munnen.