Hållbarhet

För mig är hållbarhet viktigt – att tänka vår resursanvändning idag för att säkra en framtid för våra barn. Hållbarhet för meXam innebär ett fokus på bra material som är snälla både mot naturen och människan.

Den lägsta miljöpåverkan har självklart den produkt som inte tillverkas och jag uppmuntrar därför till att du tänker igenom ditt köp. Kanske kan ett bidrag till en välgörenhetsorganisation istället för en leksak uppskattas minst lika mycket som till exempel doppresent?

Samtidigt vet jag att barn behöver både leka och ha en mjuk vän som alltid finns där. En produkt från meXam är handgjord och det ligger både mycket tid och kärlek i skapandet av produkten. Därför är min förhoppning att meXam-produkten ska bli en fin kompis för lång tid framöver och kanske även glädja flera barn under sin livstid.

Därför är min förhoppning att meXam-produkten ska bli en fin kompis för lång tid framöver och kanske även glädja flera barn under sin livstid”

Hållbara material

Jag väljer material till produkterna med omsorg. Du som kund ska kunna känna dig trygg med att din meXam-produkt är bra för ditt barn ur alla perspektiv.

Märkningarna nedan visar dig att produkten producerats med hållbara material.


Ekologisk bomull

Produkten är tillverkad i ekologisk bomull, som är spunnet och färgat på ett miljövänligt sätt. 

Garnet är GOTS-certifierat (2017-057), vilket garanterar att garnet är producerat med omtanke och respekt för miljön, utan användning av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel mm. 


Kapok-fyllning

Produkten är fylld med kapok, som är 100 % naturligt och ekologiskt. Inga bekämpningsmedel eller andra gifter används vid produktionen och hanteringen av kapokfibern. Kapok-fyllningen kommer från danska Cocoon-company, som tillverkar fyllningen i en fabrik i Indien, som innehar med EKO-certifiering och fairtradelicens. Kapok är inte bara en 100% naturlig ekologisk produkt. Den är också en viktig produkt för att bevara regnskogen i landet där kapoken växer. Läs mer om kapok.